Hogyan címezzünk Hibridlevelet?

Kétablakos boríték

A levél dupla ablakos borítékban kerül kiküldésre, ezért a dokumentum első oldalán a feladói és címzett adatokat a megadott szabályok alapján szükséges feltüntetni.

Boríték

Címzett és feladó

A címadatok kizárólag az első oldalon foglalnak helyet, de amennyiben nem szeretné, hogy a címzett és feladói adatok az első oldalon szerepeljenek, lehetőség van külön címoldal hozzáadására is. Ebben az esetben egy címhordozó lapot húzhat a levele elé és a beküldött dokumentum eredeti formában kerül legyártásra.

A rendszer automatikusan figyelmezteti majd minden hibára, de kérjük, fokozottan ügyeljen ezekre a részekre a dokumentumkompozíció során!

Pontos címzés

A címzett terület csak szöveges címet tartalmazhat, de a feladóhoz képet, például cége logóját is beillesztheti. Ne feledje, az ÁSZF-nek megfelelően Ön minden esetben köteles visszaküldési címet is megadni! Figyeljen arra, hogy a címzés a technikai területeken belül helyedjen el!. A magyar címzési szabályoknak megfelelően az igazítást a cím bal alsó sarkához (irányítószám vagy országnév) kell mérni, de annak mindenképpen a technikai zónán (foglalt terület) belül kell maradnia.

A címzett címzése maximum 5 soros, a feladóé maximum 4 soros lehet. Lehetőség szerint a címzettnél Arial 10-es betűtípust kell alkalmazni, a feladónál pedig Arial 8-ast.

Címzett mintapélda

Magyarországra
Minta Kft.
Kis Géza
Budapest
Nevenincs utca 10.
1039
Külföldre
Walter Heindl GmbH
Frau Maria Stelzer
Mariahilfer strasse 10.
AT-1070 Vienna
Austria

Címpozíciók pontos elhelyezése

Amennyiben a címzett és feladói területeket nem megfelelően kezeli, a rendszer nem engedi a beküldést, és előfordulhat, hogy levelét nem tudjuk kézbesíteni. A helyes címzés betartásához a Hibridlevél sablont biztosít. Az alábbi méretmeghatározás mellett egy Microsoft Word formátumú sablont készítettünk, melyet IDE kattintva tud letölteni.

Címpozíciók

Vonalkód által elfoglalt terület

A gyártás folyamán minden bejövő dokumentum egyedi azonosítóval van ellátva, mely mind a gyártásvezérléshez, mind pedig a küldemény gyártási állapotának nyomon követéséhez elengedhetetlen. Ez a vonalkód minden oldalon szerepel. Amennyiben Ön erre a területre helyez bármilyen szöveges, vagy grafikai elemet, akkor a terület kitakarásra kerülhet. Hasonlóképpen járunk el a címterületeknél.

Technikai területek

A címzett foglalt területe a magyar címzési szabályoknak megfelelően csak szöveges címet tartalmazhat, míg a feladó foglalt területe a Hibridlevél ÁSZF szabályainak megfelelően szöveges és képi elemeket egyaránt tartalmazhat.

Technikai területek

A dokumentumok beküldése csak kifutó nélkül, A4-es formátumban kifutó nélkül (210*297 mm) lehetséges.

Letölthető dokumentumok:

Segítségnyújtás: ugyfelszolgalat@hibridlevel.hu